Even heel persoonlijk: MIJN VADER

Pa

 

 Dagelijks houd ik me met healing en ondersteuning van mensen in hun innerlijke processen bezig, ook op afstand via Skype of gewoon met behulp van een foto. Een vraag om hulp van gene zijde: Dat is volledig nieuw en verrast me nogal, ook al betreft het hier mijn vader

 

 

Tijdens een van de gesprekken met Jezus zegt hij op een gegeven moment: "De ziel van je vader staat hier en vraagt om hulp. En hij zegt: 'Ik heb je nodig, ik zit vast, help me alsjeblief.'

 

 

Jouw ziel zegt duidelijk: “Natuurlijk. Dat wil ik graag doen. We kijken in je systeem en zien dan wel wat er nodig is.”

 

 

Jezus: “Hij zegt verder: ' Ik heb me hier ook ontwikkeld en ben een heel stuk geëvolueerd, maar nu ben ik aan een punt gekomen dat ik niet meer verder weet. Ik begrijp het niet meer en vraag je om me te helpen om hier duidelijk te kunnen zien. 

 

 

Toen je nog een kind was vond ik de verantwoordelijkheid die ik moest dragen steeds een pijnlijke zaak en heb die ook niet altijd genomen. Heel vaak ben ik uitgeweken. Het spijt me en vraag je om me te vergeven want het is me nu duidelijk dat ik geen zicht op mezelf had en daarbij ook aan jou heb voorbij gekeken.'

 

 

Jezus: “Het is duidelijk te zien, hoe de blik van de vader aan het kind voorbijgaat en dat je daardoor te weinig warmte, te weinig ondersteuning en zekerheid van zijn kant hebt ontvangen. Nu is het jouw opgave om nog eens terug te blikken. Duik eens in je herinneringen, neem dan met de ziel van je vader contact om deze zaak met hem alsnog te kunnen oplossen. Dan kan hij weer verder in de geestelijke wereld. Zijn ziel staat in diepe processen Nu is het jouw taak om hem daarbij te ondersteunen. Daarmee help je niet alleen hem maar ook jezelf. Want dan kan ook jouw ziel weer een stuk loslaten en kunnen jullie bepaalde zielenaspecten uitwisselen die jullie beiden van de ander nog in jullie dragen. En dat is heel belangrijk.

 

 

Kijken we naar de mannelijke lijn van je voorvaders, dan zien we dat er van generatie tot generatie pijn en onzekerheid werd doorgegeven. Jouw opgave is het deze lijn van voorvaders achterwaarts te genezen. Dat wil zeggen, dat je nog eens diepgaand in deze lijn moet kijken tot je iemand tegenkomt die zo gespleten was dat hij enkel nog pijn en lijden kon doorgeven. En juist daar is het dilemma begonnen. Daar hebben de verwoestingen en onzekerheden een aanvang genomen en deze energieën werden van de ene generatie naar de volgende doorgegeven. Nu moet dit terugwerkend worden genezen.

 

 

Als we naar je vaders ziel kijken dan wordt het duidelijk dat er innerlijk steeds nog lijden woedt. Hij is nog niet helemaal in staat om dat los te laten om zich dan in de geestelijke wereld te kunnen terugtrekken. Hij zit nog altijd op dat punt vast. Wat jij kunt doen is om hem aan het woord te laten, waardoor hij zichtbaar wordt. Innerlijk vindt er nog een hevig gevecht plaats en hij vraagt daarom om hulp. 

 

 

Er waren in zijn tijd op aarde zoveel situaties die hij niet geleefd heeft die hij wel had willen ervaren. Hij heeft steeds dat geleefd, wat hij dacht te moeten leven. Zo werd hij, om het zo maar eens uit te drukken, door het leven bedrogen. Natuurlijk was hij daarvoor zelf verantwoordelijk. En zijn ziel had er juist voor gekozen om die les te leren. Maar hij heeft op dat punt nog geen vrede gevonden, hij hangt daar nog vast. 'En had ik anders gehandeld', zo zegt zijn ziel, 'dan was ik waarschijnlijk meer tevreden geweest. Maar hoe had ik anders kunnen doen? Mijn nood was groot. Daarom moest ik zo wel  handelen, ik moest die weg wel bewandelen!`

 

 

Jezus: “Hij ziet geen uitweg. Ik toon me aan hem. Je vader ziet me heel duidelijk en gaat op zijn knieën en buigt voor me. Ik zeg hem: Ik zegen je, ik zegen je, ik zegen je. En  de ziel van je vader begint te wenen. Hij zegt: 'Ik weet dat ik daar nog vast zit, help me, help me.' Jezus: 'Ik zegen je, ik zegen je, ik zegen je, en omhult mijn vader met een groot energieveld.  Jezus: 'En weer huilt je vader. Dat wenen op het niveau van de ziel is toch anders als bij een mens op aarde. Het is geen menselijk proces, maar zijn ziel wordt door elkaar geschud en er vindt nu een sterk proces op zielenniveau plaats. Dan zegt je vader: 'Ik heb het begrepen en vraagt deemoedig om vergeving.'

 

 

Ik vraag aan Jezus wat ik verder nog voor mijn vader kan doen. Jezus: “Telkens als je met zijn ziel contact neemt krijgt zij een energetisch duwtje in haar rug. En op het ogenblik heeft hij nog wat ondersteuning nodig om deze laatste grote stap te kunnen zetten. Zegen hem, bid voor zijn ziel. Hier is geen celwerk nodig. Hij heeft meer behoefte aan Liefde. Open je voor hem en neem alles op in je hart wat bij hem nog aan weerstand en onzekerheid zichtbaar wordt. Doorvoel dat heel goed zodat het kan oplossen. Stel je voor dat je in je hart voor hem een plaats vrijmaakt zodat hij daar een paar weken kan verblijven. Dat is zoiets als een rustplaats. En telkens als je met hem contact neem ontvangt hij een nieuwe lading energie en kan daardoor na verloop van tijd zich helemaal van de aarde losmaken. 

 

 

Hij zal zeker niet meer op aarde incarneren, zij ziel wil dat afsluiten. Hij zegt nog: 'Ik heb nu nog de gelegenheid gehad om veel te kunnen begrijpen'. Hij heeft nog één keer op aarde willen leven om zijn processen te kunnen afsluiten. Hij was in veel levens een goedaardig mens die steeds geleefd heeft om anderen te kunnen helpen. In dit laatste leven heeft hij nog eens die thema's uitgezocht die zijn hele beeld konden vervolledigen. Hij heeft daarmee zijn incarnatiecyclus op aarde afgesloten.”

 

 

 

 Reacties zijn welkom per email. Berichten die 'on topic` iets waardevols bijdragen kunnen worden toegevoegd.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lieve Elias,

Dank je wel voor dit prachtige stuk met jouw vader wat je in je blog geschreven hebt.

Mijn moeder is eerste pinksterdag over gegaan.

Ook mijn moeder komt niet meer terug op aarde.

Op de rouwkaart stond de tekst...

Op het einde was er alleen liefde...  Wat een zware lessen had zij gekozen om te leren in haar laatste aardse leven. Wat een krachtige vrouw was mijn moeder. En wat heeft zij mijn mooie levenslessen gegeven.

Zij liet mij zien hoe ik het niet zou mogen doen.   Hoe liefdevol is haar ziel geweest om mij deze voor haar zo zware taak te mogen geven.

Het is ook gelijk mijn valkuil.   Ik heb het altijd geweten dat mijn moeder liefde en licht was.  Heb het op het laatst mogen voelen, heb haar dat verteld en zij was mij er dankbaar voor dat ik het vertelde.

Haar ziel heeft nu rust en liefde die ze zo heeft moeten missen hoer in het aardse.

Harte groet

Monique